Bruschetta met ansjovis | wat eten we vandaag

Mijn ultieme snack uit Italië is bruschetta! Niks lekkerder dan een getoast broodje met verse tomaten en knoflook. Speciaal voor jou heb ik een geweldige variant bruschetta met vis.

Bruschetta

Bruschetta

Lees meer over
Eten en drinken

Lust je geen vis? Dan haal je de ansjovis weg en heb je een klassieke bruschetta.

Zo maak je het:

Snijd de tomaten in blokjes en doe de tomaten in een kom samen met een uitgeperst teentje knoflook en extra vierge olijfolie. Breng het extra op smaak met zout en peper, maar wees voorzichtig met het zout. De ansjovis is namelijk al zout. Extra lekker als je nog wat basilicum en citroensap toevoegt.

Toast vervolgens de sneetjes stokbrood. Dit kan in de grillpan, oven of zelfs de airfryer. In de pan bak je de sneetjes totdat ze goudbruin zijn aan elke kant. In de oven of airfryer bak je ze op 200 graden zo’n 7 minuten. Houd de sneetjes goed in de gaten, want elke oven is anders.

Verdeel vervolgens het tomatenmengsel over de sneetjes stokbrood. Maak de bruschetta af met een halve ansjovisfilet.

Eet smakelijk!

menu