Bonen spread | wat eten we vandaag
Nadat je deze bonen spread hebt gemaakt wil je niet meer anders. Zo smaakvol! De ingrediënten zijn gebaseerd op een hummus, maar in plaats van kikkererwten is deze spread gemaakt met cannellini bonen. Je kunt dit recept trouwens ook met lupine bonen maken.

Bonen spread.
Als je de meeste pakjes hummus in de supermarkt bestudeert, kom je erachter dat er voor het grootste gedeelte bestaat uit olie. Zelf maken is daarom niet alleen lekkerder, maar ook gezonder. Je kunt de spread zo’n 3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast. Lekker als dip bij de borrel of als broodbeleg.
Je hebt nodig
Blik cannellini bonen*
(250 g uitlekgewicht)
Sap halve citroen
3 el tahin
1 teentje knoflook
0,5 tl komijnpoeder
Zout
Voor over de bonen spread:
Extra vierge olijfolie en za’atar of oregano
* Variatietip: maak deze spread ook eens met lupine bonen.
Zo maak je het
Spoel de bonen af en snijd de knoflook fijn. Doe de afgespoelde bonen, het sap van een halve citroen, 3 eetlepels tahin, knoflook en komijnpoeder in een schaal. Pureer met een staafmixer de bonen fijn, totdat het een glad geheel is. Proef en breng extra op smaak met zout. Doe de bonen spread in een kom en doe er wat extra vierge olijfolie en za’atar over. Eet smakelijk!