BBQ recept: gemarineerde biefstukspiesjes met champignon | wat eten we vandaag?

Maak binnen een handomdraai zelf de lekkerste biefstukspiesjes voor op de BBQ. Extra lekker met champignons!

Foto Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Je hebt nodig:

Wat heb je nodig om dit recept te maken:


Zo maak je het:

Snijd de biefstukken in vierkante blokken van 2 tot 3 centimeter. Snijd de grote champignons door de helft, zodat alle champignons ongeveer even groot zijn. Maak nu de marinade. Meng de balsamico dressing, sojasaus, olie en een uitgeperst teentje knoflook door elkaar. Verdeel de helft van de marinade over het vlees en de andere helft over de champignons. Laat minimaal een half uur marineren. Dit kan trouwens ook een avond van te voren.

Rijg daarna de biefstuk en champignons aan een prikker*. Bak de biefstukspiesjes zo’n 5 minuten op de BBQ. De tijd hangt ervan af of je de biefstuk liever medium rare of doorbakken hebt, maar het hangt ook af van de temperatuur van jouw BBQ.

Tip: de champignons kunnen uit elkaar vallen als je ze aan de spiesjes rijgt. Het kan helpen dat je de champignons eerst even insnijdt met een mes.

Nieuws

menu