Aubergine curry | wat eten we vandaag?

Aubergine is een van de lekkerste groenten voor een vegetarische curry. Deze curry is ook nog eens makkelijk om te maken én geschikt voor het hele gezin. Allemaal voordelen dus!

Foto Hilly Lautenbach

Foto Hilly Lautenbach

Lees meer over
Eten en drinken

Voor 2 tot 3 personen

  • 2 aubergines
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper
  • 1 vleestomaat
  • Blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 1 ui
  • Kneepje honing
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • Zonnebloemolie


Frisse yoghurtsaus

  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 takje munt of 1 theelepel gedroogde munt
  • Zout en peper
  • Extra lekker met munt en granaatappelpitjes.

Zo maak je het:

Schil de aubergines en snijd daarna in blokjes. Strooi zout over de aubergines, zodat ze gaan ‘zweten’. Snijd ondertussen de knoflook en ui fijn en de tomaat in blokjes. Dep de aubergines met keukenpapier af, zodat het meeste vocht eruit is. Verhit daarna een laagje zonnebloemolie in een pan. Zodra de olie heet genoeg is bak je de aubergines goudbruin in de pan. Haal hierna de aubergines eruit en zet de pan op laag vuur.

Bak de ui en knoflook samen met de kurkuma, korianderpoeder en een kneepje honing in de pan. Voeg zout toe naar smaak. Doe vervolgens de tomaten en tomatenpuree erbij en bak zo’n 2 minuten mee. Voeg 200 ml water toe. Snijd de chilipeper door de helft en doe deze in de pan. Doe ook de aubergines er weer bij en laat de curry op laag vuur pruttelen.

Kook ondertussen de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking. Maak de yoghurtsaus door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Wanneer de rijst klaar is, vis je de chilipeper uit de curry en kun je aan tafel. Serveer het granaatappelpitjes en munt.

menu