Meer

‘Rookworst zonder r is niet per se ook worst’. Renske Schriemer en haar gezin zijn vegan (maar niet strikt)!

Minder vlees eten, dat stond al langer op haar lijstje. Toch viel het in de praktijk nog vies tegen om kip, biefstuk, ham en spekjes van het menu te schrappen. Tot die ene zaterdag in februari. En nu eet Renske Schriemer ineens zomaar vegan. Nou ja, zo veel mogelijk dan. Over de voordelen én de valkuilen van een vegan lifestyle. Dit keer: de rookworst.

De familie Schriemer

De familie Schriemer Foto: Benne en Shanine

Lees meer over
Culinair

We zijn nu een tijdje bezig als ‘vegans’ sinds die plotselinge Grote Omslag. We passen een voor een al onze standaardgerechten aan: dierlijke producten eruit, alternatief erin. En dat smaakt over het algemeen goed. Rulle stukjes of gehakt met ‘ck’; de chili con carne - sin carne dus - smaakt er niet minder om. Net als de spaghetti bolognese en de lasagne. Eigenlijk valt het best mee, dat veganistisch eten. Zeker als je het zoals wij vol ambitie maar niet per se rigide toepast.

Nieuws

Meest gelezen