Hans Vonk, ex-keeper van SC Heerenveen, lanceert golf-, wijn- en wildlife-reizen in Zuid-Afrika. 'Foppe de Haan zei altijd: je moet niet met pensioen'

Niet voor elke speler of trainer is een lang leven in de voetballerij weggelegd. Soms lonkt een leven in de luwte of is het nodig om buiten de spotlights de kost te verdienen.

Hans Vonk in Zuid-Afrika

Hans Vonk in Zuid-Afrika

Hans Vonk, voormalig doelman van RKC, Wageningen, FC Den Bosch, SC Heerenveen, Ajax, Ajax Cape Town en de nationale ploeg van Zuid-Afrika. Hij werkte als technisch directeur voor Heerenveen en Ajax Cape Town en als adviseur voor de Ajax Coaching Academy.

Een jaar geleden keerde Hans Vonk (53) de voetbalwereld de rug toe. Niet dat hij erop uitgekeken was, maar door het verdwijnen van Ajax Cape Town kon hij het voetbal niet meer met zijn grote liefde voor Zuid-Afrika combineren. Het leidde tot de oprichting van Hans Vonk Travel, waar je sinds 1 maart golf-, wijn- en wildlife-reizen kunt boeken. Je krijgt er de voormalige nationale doelman van Zuid-Afrika als gids bij cadeau.

En ook de voormalig keeper van Ajax 1. Hij stond bij de Amsterdammers 36 keer onder de lat. Op 35-jarige leeftijd speelde hij er acht wedstrijden in een rol zoals Remko Pasveer die het vorig seizoen vertolkte. Het WK van 1998 verliep niet geheel vlekkeloos. Maar net als de wijn die hij adoreert, heeft ook die mondiale titelstrijd met Zuid-Afrika jaren later vooral een zoete afdronk.

Je had een mooie baan bij Ajax en kon namens de coaching Academy de hele wereld over. Toch besloot je te stoppen.