Zet je microfoon uit als je chips eet en andere tips voor een geslaagde online kerstborrel

FOTO SHUTTERSTOCK

Hingen we vorig jaar nog aan de bar of stonden we in een gezellig cafeetje of in de bedrijfskantine voor onze kerstborrel. Dit jaar is dat anders. Met deze tips maak je van je online kerstborrel een succes

Natuurlijk kun je ook dit jaar een kerstborrel houden. Gewoon online en het hoeft niet per definitie een stuk ongezelliger te zijn. Via Zoom of Teams kun je best even met je collega’s terugblikken op afgelopen jaar. Online zal waarschijnlijk het grootste feestnummer of die ene moppentappende collega steeds aan het woord zijn. Vraag daarom of iedereen de microfoon uit wil zetten en de camera aan. Gebruik gewoon de chatfunctie in het programma. Wedden dat het dan best gezellig kan worden.

Telefoon

In online vergaderingen zie je na een tijdje mensen naar hun telefoon grijpen. Hou bij de kerstborrel je hoofd erbij en leg je telefoon weg. Bij de kerstborrel in 2019 stond je toch ook niet steeds met je telefoon in de handen? Een online kerstborrel gaat om het contact hebben met je collega’s nu je ze even niet kunt zien. Via de chat kun je ze trouwens ook van een hele andere kant leren kennen.

Meedoen

Misschien zit je helemaal niet te wachten op een online pubquiz of een online karaoke, maar doe gewoon mee. Degene die de borrel heeft georganiseerd heeft er veel moeite voor gedaan en bovendien kan het hartstikke leuk zijn. Geen zin om actief mee te doen, moedig dan je collega’s aan.

Feestkleding

Wat trek je aan bij een online kerstborrel? Je hoeft echt niet in de pronk te zitten en jezelf in een galajurk of pak te hijsen, maar die oude sweater met gaten kun je beter ook in je kast laten liggen. Een beetje feestelijk is wel leuk. Maar die kerstmuts met lampjes of dat grote gewei mag je bewaren voor de online kerstborrel met vrienden.

Alcohol

Een biertje of een wijntje bij je online kerstborrel mag best, maar de verleiding is misschien wel groot om steeds door te blijven schenken. Je hoeft immers niet meer te rijden. Toch is het niet verstandig om het ene glas na de andere naar binnen te klokken. Let er dus een beetje op. Niemand zit te wachten op een aangeschoten collega in de chat die niet meer te volgen is.

Eten

Niemand zit er op te wachten om naar een etende collega te kijken voor de webcam. Wil je even eten, zet dan even je camera en je microfoon uit voor je je bord pasta naar binnen werkt. Wat nootjes of chips eten kan prima, maar zorg wel dat je je microfoon uit zet.

Nieuws

menu