SC Heerenveen wil defensie versterken met Bart Nieuwkoop

SC Heerenveen heeft vergaande interesse in Feyenoord-verdediger Bart Nieuwkoop.

De 23-jarige rechtsback, die nog tot medio 2020 vastligt bij Feyenoord, liet vorig seizoen al weten dat hij meer aan spelen wil toekomen. Nieuwkoop was in de Kuip de afgelopen jaren tweede keuze achter Kevin Diks, Jeremiah St. Juste en Cuco Martina. Hij kwam vorig seizoen uiteindelijk dertien competitiewedstrijden in actie.

Heerenveen wil Nieuwkoop meer wedstrijdminuten bieden, maar zit voorlopig in de wachtkamer. Feyenoord-trainer Jaap Stam wil Nieuwkoop namelijk eerst een paar weken aan het werk zien in de voorbereiding, voordat er een beslissing over de toekomst van de verdediger wordt genomen.

Naast Heerenveen toonde eerder PEC Zwolle al interesse in Nieuwkoop. De Zwollenaren schakelen echter door naar andere opties.

Verder is Heerenveen in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Jens Odgaard. De 20-jarige Deen voetbalt momenteel bij Sassuolo, dat hem een jaar eerder overnam van Internazionale. Odgaard speelde afgelopen seizoen slechts één duel voor Sassuolo. Heerenveen gaat proberen hem te huren van de Italiaanse middenmoter.

Nieuws

menu