Politie wacht te lang: beelden masturberende man in trein tussen Leeuwarden en Groningen gewist

Foto: ANP

Omdat de politie de vrouw (22) die in Buitenpost in de trein stapte veertien dagen heeft laten wachten voor ze aangifte kon doen van openbare schennispleging in de trein van Leeuwarden naar Groningen, zijn beelden waarop het incident waarschijnlijk te zien was, gewist.

Dat meldt RTV Noord .

Eind juli zat de vrouw in de trein tegenover een man die naar haar zat te kijken terwijl hij masturbeerde. Ze sprak hem hierop aan en ging ergens anders zitten. Ze zocht direct na het incident contact met de politie, maar kon pas veertien dagen later aangifte doen.

Beelden al gewist

Arriva had beelden van bewakingscamera’s inmiddels al gewist: in verband met privacy worden deze 72 uur bewaard en daarna overgeschreven. De politie was dus te laat met het opvragen van de beelden, zo bevestigt politiewoordvoerder Thijs Damstra. ,,We doen er alles aan om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt.”

Spinnentattoo op gezicht

De politie roept getuigen van het incident op zich te melden. De man heeft een tatoeage met een spin op zijn gezicht en droeg een grijze trainingsbroek, een blauw T-shirt en slippers. Zijn leeftijd is tussen de twintig en dertig jaar.

Nieuws

menu