Lidl zegt gesprek met boeren die distributiecentrum in Heerenveen blokkeerden toe

FOTO CAMJO MEDIA

De Lidl wil een gesprek aangaan met de actievoerende boeren die sinds vrijdagavond de toegangspoorten van het distributiecentrum blokkeerden. De boeren rijden nu weg bij het distributiecentrum.
Lees meer over
Heerenveen

De boeren uit Friesland, Groningen en Drenthe blokkeerden sinds vrijdagavond de toegangspunten van het distributiecentrum van Lidl in Heerenveen. Sommigen sliepen in hun trekker.

De boeren zijn boos omdat ze geen eerlijke prijs krijgen voor hun producten. De boeren wilden een akkoord bereiken en zeiden te blijven totdat er een handtekening is gezet. De supermarktketen heeft nu dus toegezegd met de boeren in gesprek te willen gaan.

De hele verklaring is als volgt:

„Lidl Nederland heeft begrip voor de moeilijke situatie waarin veel boeren zich bevinden door toenemende eisen vanuit de politiek en de samenleving. Lidl is van mening dat iedere schakel in de voedselketen een eerlijke prijs moet ontvangen voor de geleverde producten. Lidl zal zich maximaal inspannen om op korte termijn een gesprek te voeren met alle partijen en leveranciers die hierbij een rol spelen.

Nieuws

menu