Uitjes in Friesland: Rayen Panday, Harry Potter Pubquiz, Linda Ludens, Opera Spanga en Trio Légende

Harry Potter Pubquiz. FOTO ARCHIEF UITSERVICE

Focus je bij Rayen Panday, test je kennis over Harry Potter tijdens een pubquiz, ga mee op vakantie met Linda Ludens, verwonder je over de vrouwelijke versie van Scrooge of kom luisteren naar de warme klanken van Trio Légende.

Rayen Panday beantwoord grote levensvragen

Rayen Panday vertelt de grappigste verhalen op een volkomen vanzelfsprekende manier en zingt dan weer achteloos een paar heerlijke nummers achter de piano. Zo ook in zijn voorstelling Focus, waarin hij zich afvraagt waarom we ons zo in bijzaken verliezen dat we de hoofdzaken vergeten . En of we de aandacht die we zoeken en krijgen wel de juiste is. En hebben Pamela Anderson, Jezus Christus en Panday’s Turkse kapper iets met elkaar gemeen?

Rayen Panday doet een poging deze en andere grote levensvragen te beantwoorden. Hij zal daarin niet slagen, maar dat hoeft ook niet, want hij redeneert wel op het scherpst van de snede en ontziet zichzelf en zijn publiek daarbij niet. Wat Rayen Panday van zichzelf verlangt, vraagt hij vanavond ook van jou: Focus.

Heerenveen - Posthuis Theater, vr 20.15 uur, 22,50 euro

Test je Harry Potter-kennis tijdens Pubquiz

Weet jij precies hoeveel sloten er op de kist van Alastor ‘Dwaaloog’ Dolleman zitten? Kun jij je exact herinneren tegen welke draak Harry Potter het moest opnemen in het Toverschool Toernooi? Heb je stalen zenuwen als een Griffoendor, ben je vindingrijk als een Ravenklauw, heb je de kennis van een Huffelpuf, ben je competitief als een Zwadderich? En kun je wel tegen een vragenvuur?

Stel dan een team samen van minimaal twee Harry Potter kenners en gooi een briefje in de vuurbeker voor een avond vol magie, beproevingen en gezelligheid. En als je alle andere teams weet te verslaan, ga je ook nog eens naar huis met een prijs. Met deze Harry Potter Pubquiz in Doppio Espresso viert Bibliotheek Drachten | Smallingerland dat het eerste Harry Potter boek 25 jaar geleden in het Nederlands werd uitgebracht. Meedoen kan vanaf 13 jaar. Reserveren via bibliotheekdrachten.nl .

Drachten - Doppio Espresso, vr 19.30 uur, gratis

Linda Ludens is zelf aan vakantie toe

Je zal maar een Bed & Breakfast hebben en zelf aan vakantie toe zijn...en dan vooral: vakantie van jezelf en je gedoe. Wat kun je dan doen en waar moet je dan naar toe? Vakantie van Mezelf is een openhartig relaas van de ‘Mevrouw van de Bed & Breakfast’ die nu eens niet haar mening over zichzelf en de gasten onder loungebanken en strandstoelen steekt en zichzelf probeert te bevrijden.

Linda Ludens vertelt het verhaal van haar eerste solo cabaretvoorstelling met sketches en liedjes. Voor iedereen die zin heeft in een mini-break. Zij wordt muzikaal begeleid door Jannie Brandsma op piano. De voorstelling is een try-out.

Sneek - Podium Lewinski vr, 19.30 uur (try-out), 12,50 euro

Is Madam Scrooges hart net zo koud?

In de vroegere melkfabriek van Langelille gaat zaterdag Madam Scrooge van Opera Spanga in première , een bewerking van Dickens’ klassieker A Christmas Carol . Deze muziektheatervoorstelling verhaalt over hoe ongeremde hebzucht de kloof tussen arm en rijk steeds dieper maakt. De hoofdpersoon in deze speciale versie van Opera Spanga is een vrouw. Rillend in haar bontmantel verschanst zij zich achter haar muur van munten. Niets dringt door tot haar koude hart.

Misschien bestond ooit de illusie dat Ebenezer Scrooge minder schraperig zou zijn, ware het een vrouw geweest. Het karakter van Madam Scrooge vernietigt dit denkbeeld: haar empathie is onderkoeld, haar lust tot graaien is onevenaarbaar. Op Kerstnacht wordt Madam Scrooge door drie geesten geconfronteerd met haar onmenselijkheid. Zal zij ontdooien deze Kerst en het licht gaan zien?

Speciaal voor Madam Scrooge is de voormalige Melkfabriek in Langelille omgebouwd tot een prachtig intiem theater. De voorstelling speelt na zaterdag nog tot en met 8 januari. Zie voor exacte speeldata en tijden operaspanga.nl .

Langelille - Oude melkfabriek a/d Langelilleweg 55, za 15 uur (première), 45 euro (t/m 18 jaar 10 euro, 19 t/m 32 jaar 22.50)

Winterconcert met sonates en trio’s van Beethoven en Brahms

Trio Légende wordt gevormd door de professionele musici Olivier Patey op klarinet, Joris van den Berg op cello en Martijn Willers op piano. Daarnaast spelen Patey en Van den Berg in het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam en is Willers een veelzijdige Nederlandse pianist.

In de Ontmoetingskerk in Beetsterzwaag brengen zij zaterdag een klassiek Winterconcert . In het romantische programma klinken sonates en trio’s van Beethoven (Gassenhauer trio), en Brahms (klarinet-trio). Deze top-musici hebben al veel prijzen gewonnen en spelen tijdens dit Winterconcert hun lievelingsmuziek.

Beetsterzwaag - Ontmoetingskerk, za 14 uur, 10 euro

Nog meer uitjes?

Deze vind je op lc.nl/uitagenda
Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl

Nieuws

menu