Zoon neemt afstand van actievoerende vader met #HoudJeMondMartin

FOTO PRONEWS

„Zijn kant is gehoord, nu is het mijn beurt.” De zoon van de maandag aangehouden actievoerder Martin Mourik uit Wolvega zocht dinsdag via Instagram nadrukkelijk de publiciteit.
Lees meer over
Weststellingwerf

Vader Martin wekt met zijn strijd tegen het dragen van mondkapjes op het Linde College de indruk ook te handelen in het belang van zijn minderjarige zoon, leerling in de derde klas van de school. Zo schrijft hij aan het Linde College: ‘Het is kindermishandeling, ik verbied u mijn zoon een mondkapjesplicht op te leggen.’

Zijn zoon benadrukt dat het onderwerp kindermishandeling nooit ter sprake is gekomen. „Ik sta helemaal niet achter wat hij allemaal zegt. Hij zit bij ‘Viruswaarheid’. Hij weet hoe ik er over denk. Vertel de waarheid, hij verzwijgt dat.” Hij voegt er aan toe dat hij zijn vader al zeven weken niet meer heeft gezien of gesproken. Hij woont bij zijn moeder omdat hij niet bij zijn vader kan wonen, die de hele dag achter zijn laptop zou zitten. De zoon voelt zich gebruikt door zijn vader.

#HoudJeMondMartin

Op de actiedag van zijn vader bleef de zoon weg van school. In zijn bericht op Instagram riep hij iedereen op zijn standpunt en bericht te delen onder de hashtag #HoudJeMondMartin. Hij heeft het bericht inmiddels verwijderd, er zou gedreigd zijn met een rechtszaak.

Zijn vader besloot maandag zes uur na zijn arrestatie bij de ingang van het Linde College toch weer terug te keren naar de school aan de Drafsportlaan. Daar verzorgde hij op de openbare weg te midden van lachende scholieren een live-uitzending via Facebook.

De politie was al snel weer ter plaatse en Mourik werd gevraagd te vertrekken, waar hij gehoor aan gaf. Eerder op de dag was hij aangehouden, omdat hij weigerde zijn demonstratie te houden op een plek die de burgemeester daarvoor had aangewezen. Hij zamelt inmiddels geld in om zijn strijd te kunnen voortzetten.

Nieuws

menu