Wie gaat passantenhaven Nijetrijne exploiteren?

Drukte bij passantenhaven Driewegsluis. EIGEN FOTO

De deur staat in Weststellingwerf nadrukkelijk open voor een commerciële partij die de passantenhaven van Driewegluis bij Nijetrijne wil exploiteren. Dat stelt wethouder Roelof Theun Hoen. Voor zijn eigen partij de VVD staat het voorkomen van oneerlijke concurrentie voorop.
Lees meer over
Weststellingwerf

In Weststellingwerf is geen interesse, maar Bouwe van Wijk uit Oldemarkt in de naastgelegen gemeente Steenwijkerland, toonde tijdens een commissievergadering in oktober wel interesse. Van Wijk wil werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar ook dan zal, volgens Hoen, zonder subsidie de passantenhaven nooit te exploiteren zijn. Er is op 7 november een gesprek met de ondernemer en het bezorgde Plaatselijk Belang van Oldemarkt.

De zorg in Overijssel is dat als de gemeente Weststellingwerf de haven bij Driewegsluis aan de overzijde van rivier de Linde blijft exploiteren er gevolgen zullen zijn voor de haven in Oldemarkt. De gemeenteraad deelt die zorgen, maar besloot maandag niettemin unaniem, dat bepaalde economische activiteiten in het algemeen belang plaatsvinden. Daardoor hoeven niet alle kosten te worden doorberekend in de tarieven. Door dat besluit te nemen werd voorkomen dat de haven per 1 januari dicht gaat. Dat hoeft dus niet uit te sluiten dat de gemeente alsnog in gesprek gaat met gegadigden, zoals Bouwe van Wijk. Als het aan het college ligt wordt er nog een miljoen euro geïnvesteerd in de haven, maar dat voorstel wordt later naar de raad gestuurd. De gemeente nam de exploitatie van de haven in 2017 over van de stichting Waterrecreatie Steenwijkerland.

Nieuws

menu