Weststellingwerf wil geld uit Regiodeal steken in sluizenroute

Restaurant Driewegsluis. FOTO LOURENS LOOIJENGA

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf wil graag 300.000 euro vanuit de Regiodeal Zuidoost-Friesland steken in een sluizenroute.
Lees meer over
Weststellingwerf

Er moet een wandel- en fietsroute langs de monumentale sluizen Scheenesluis, Driewegsluis en Sassluis komen en de Sassluis in Blesdijke heeft een opknapbeurt nodig. Met het project moet de aantrekkelijkheid van de Driewegsluis en de omgeving vergroot worden. In totaal investeert het rijk 15 miljoen euro in de regio Zuidoost-Friesland.

Een voorwaarde bij de Regiodeal is dat gemeenten ook zelf investeren, daarom wil Weststellingwerf de fietsovergang over de ophaalbrug over de Linde verbreden, de fietsroutes op het oostelijke eiland Driewegsluis verbeteren, een nieuwe fietsbrug aanleggen voor aansluiting op het fietspad naar Oldemarkt, de aanlegcapaciteit op het westelijke eiland uitbreiden en de fiets- en wandelpaden in de Rottige Meente verbeteren.

Voor de projecten die de gemeente van het eigen geld doet, is 425.000 euro nodig en daarmee een begrotingswijziging. De gemeenteraad besluit in de raadsvergadering van 25 januari of ze meegaat in deze wijziging en het plan. Vervolgens moeten de werkzaamheden volgens het college snel starten, omdat de Sassluis en de andere projecten voor 31 december 2021 moeten zijn uitgevoerd (een andere voorwaarde in de Regiodeal).

Nieuws

menu