Weststellingwerf stelt aannemer uit Bolsward aansprakelijk voor schade aan nieuw fietspad

FOTO GEMEENTE WESTSTELLINGWERF

De gemeente Weststellingwerf stelt aannemer Faber uit Bolsward aansprakelijk voor de schade aan een nieuw fietspad tussen de Steenwijkerweg onder Wolvega en Driewegsluis in Nijetrijne.
Lees meer over
Weststellingwerf

Het college van b. en w. voelt zich in deze beslissing gesteund door een vertrouwelijk rapport van ingenieursbureau Sweco. Om wat voor bedrag het gaat wilde wethouder Jack Jongebloed de raad niet vertellen.

D66 stelde direct al vraagtekens bij het aansprakelijk stellen van de aannemer. Raadsleden hadden het rapport op het gemeentehuis mogen inzien. Fractievoorzitter Ronald Westenberg had daarin geen kapstok kunnen vinden voor een schadeclaim. Het fietspad is vorig jaar in eigen beheer van de gemeente gerealiseerd en in gebruik genomen. Toen werd gekozen voor een fietspad van asfalt op een lichte betonfundering op veengrond. Op enkele gedeelten van dit fietspad trad al snel na de aanleg scheurvorming op.

Andere fracties willen dat het rapport ook betrokken wordt bij de aanleg van de tweede fase van het fietspad, maar de wethouder gaf aan dat het onwaarschijnlijk is dat het ook hier mis zal gaan, omdat de ondergrond heel anders is.

Nieuws

menu