Weststellingwerf en Opera Spanga geven alle Friezen decembercadeau: operafilm The Other gratis online te zien

Opera Spanga filmopnames in een stal. Foto: Rens Hooyenga

In de kerstvakantie kunnen alle inwoners van Friesland online de operafilm The Other zien. Het is een cadeau van de gemeente Weststellingwerf en Opera Spanga.
Lees meer over
Weststellingwerf

Via een link kunnen Friezen half december kijken naar de opera met het thema onverdraagzaamheid. De voorstellingen van de opera The Other van Opera Spanga gingen vanwege het coronavirus niet door deze zomer. Toen is besloten van de opera een film te maken.

De film kan, opnieuw vanwege de coronamaatregelen, niet op locatie vertoond worden, daarom is besloten de film cadeau te doen aan het Friese publiek. De gemeente Weststellingwerf neemt de kosten voor haar rekening.

Deze opera gaat in op de aanhoudende onverdraagzaamheid en de worsteling met de instroom van vluchtelingen in Europa. De film speelt in de kathedraal van Lissabon op Paaszondag 1506. Duizenden nieuw-christenen (bekeerde joden en Arabieren) worden in één dag het slachtoffer van een bange menigte. De opera wordt gezongen in het Engels, Arabisch, Hebreeuws en Fries en ondertiteld in het Nederlands of Engels.

Nieuws

menu