Voucher voor horecaondernemers en verlaging reclamebelasting: Weststellingwerf komt lokale ondernemers tegemoet

Alle horecaondernemers krijgen een voucher van 1000 euro om samen activiteiten te organiseren. FOTO LENUS VAN DER BROEK

De gemeente Weststellingwerf, Stichting Ondernemersfonds Weststellingwerf (SOW) en Winkeliers- en Ondernemersvereniging Wolvega (WOW) hebben een plan gemaakt om lokale ondernemers te steunen. Ze verlagen de reclamebelasting, alle horecaondernemers krijgen een voucher van 1000 euro en de WOW-contributie wordt verlaagd.

De voucher is bedoeld om samen nieuwe activiteiten te organiseren wanneer dat weer mogelijk is, zodat mensen het centrum van Wolvega binnenkort weer weten te vinden. Met de voucher wordt de helft van de kosten voor activiteiten vergoed tot een maximumbedrag van 1000 euro.

De reclamebelasting wordt betaald door ondernemers die in Wolvega reclame hebben die vanaf de openbare weg zichtbaar is. Het college van b. en w. stelt de raad voor om de reclamebelasting over 2021 te verlagen. De tarieven voor ondernemers in het centrum van Wolvega worden gehalveerd en zijn dan gelijk aan de tarieven voor de bedrijventerreinen. De gemeenteraadbesluit hierover op 29 maart.

Gemeente vult Ondernemersfonds aan

De opbrengst van de reclamebelasting gaat ieder jaar naar het Ondernemersfonds van de SOW. Door het verlagen van de reclamebelasting gaat er minder geld naar het Ondernemersfonds. Daarom vult de gemeente Weststellingwerf de opbrengst dit jaar deels aan met een bedrag van ongeveer 7000 euro.

De WOW verlaagt de jaarlijkse contributie voor 2021 van 200 naar 100 euro. De WOW wil hiermee haar leden in deze moeilijke tijd tegemoet komen en behouden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Weststellingwerf