Veroorzaakt gaswinning een bromgeluid in Noordwolde? ‘Ik werd ’s nachts uit de slaap gehouden, hoofdpijn en alle ellende van dien'

Vermilion mag doorgaan met de gaswinning bij Noordwolde. NDC Mediagroep

In Noordwolde-Zuid is een discussie gaande over een ‘laagfrequente geluidshinder’ aan de Mauritsweg.
Lees meer over
Weststellingwerf

In het dorpsblad ‘de Zuidexpres’ heeft iemand anoniem daarover geklaagd. En vervolgens komen er in de volgende uitgave allemaal suggesties over de oorzaak van dat geluid.

Zo weet iemand dat op de Meenthe en aan de Westvierdeparten ook een laagfrequent bromgeluid te horen was, met af en toe een bonkend geluid. ‘Ik werd ’s nachts uit de slaap gehouden, hoofdpijn en alle ellende van dien.’ Daar ligt ook een transportleiding van Vermillion Energy. En dus werd die relatie in het dorpsblad snel gelegd. Het zou gaan om verdragende trillingen in de grond door het gas in de buis.

‘Vermilion neemt de hinder niet serieus en doet er niks mee’, zo meldt iemand anoniem. De Stellingwerf heeft daarop contact gezocht met Vermilion. Het bedrijf heeft vervolgens onderzoek gedaan in het gebied, zo meldt woordvoerster Sybrich Wiersma. ‘Onze medewerkers zijn het veld in geweest en hebben de omgeving gecheckt. Er is geen geluid geconstateerd.’ Ook bij de gemeente Weststellingwerf zijn geen klachten bekend.

Nieuws

menu