Bijna alle bewoners van woonzorgboerderij Puccini State in Wolvega hebben corona

FOTO MERIANT

Puccini State aan de zuidkant van Wolvega is getroffen door een uitbraak van het coronavirus. Bijna alle bewoners zijn positief getest. De meeste bewoners zijn daarom overgebracht naar een zogenaamd Covid-huis in Heerenveen. Ook personeelsleden zijn positief getest.
Lees meer over
Weststellingwerf

Puccini State is een kleinschalige woonzorgboerderij van de Friese Staten, sinds een jaar onderdeel van Meriant. Het is een zorgvoorziening voor mensen met dementie, Alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies, die niet meer thuis kunnen wonen. De woonzorgboerderij biedt ruimte aan 20 bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. In de keuken kan samen gekookt worden.

Van die bewoners zijn er 18 positief getest op corona. Daarvan is één persoon overleden. Zeventien mensen zijn overgebracht naar speciale ‘corona-afdeling’ voor ouderen op de locatie Anna Schotanus in Heerenveen. Hoe het met hen gaat is niet bekend. Twee bewoners zijn vooralsnog negatief getest. Die verblijven nog in Puccinia State en zitten tot volgende week woensdag preventief in quarantaine. Hoe het virus de zorgboerderij is binnenkomen is onduidelijk.

Nieuws

menu