Stichting Waterrecreatie Steenwijkerland: tariefverlaging Driewegsluis ongepast

Restaurant Driewegsluis. FOTO LOURENS LOOIJENGA

Het bestuur van de stichting Waterrecreatie Steenwijkerland maakt zich grote zorgen over het aanpassen van de tarieven voor een aanmeren bij Driewegsluis. De stichting noemt de verlaging 'ongepast'.
Lees meer over
Weststellingwerf

‘U schaadt de voorzieningen voor de watersport en de bezoekersaantallen van havens in de omgeving, waaronder die in Oldemarkt, die tarieven hanteren conform een normaal kwaliteitsniveau', schrijft de stichting in een brief aan de gemeenteraad.

Verlaging tarieven per 1 juli

De gemeente nam de exploitatie van de haven in 2017 over van de stichting Waterrecreatie Steenwijkerland. Die beheert de gemeentelijke jachthavens van Steenwijk, Blokzijl, Giethoorn, Oldemarkt en Vollenhove.

Op verzoek van de raad worden de tarieven voor het aanmeren verlaagd. Bedragen die variëren van 12 tot 15 euro per nacht aan liggeld zijn volgens diverse raadsfracties veel te hoog voor een overnachting bij Driewegsluis.

Vanaf woensdag geldt een korting van 50 procent op de tarieven voor het aanmeren bij het eiland, met uitzondering van de nieuwe haven. De raad wil hiermee het watertoerisme een nieuwe impuls geven.

Lees ook | Tarieven voor aanmeren bij Driewegsluis gehalveerd

Behalve stichting Waterrecreatie Steenwijkerland vreest ook plaatselijk belang Oldemarkt dat de haven oneerlijke concurrentie gaat veroorzaken voor de haven van Oldemarkt.

De gemeenteraad besloot in december niettemin unaniem dat bepaalde economische activiteiten in het algemeen belang plaatsvinden. Daardoor hoeven niet alle kosten te worden doorberekend in de tarieven. Door dat besluit werd voorkomen dat de haven per 1 januari dicht moest.

Nieuws

Meest gelezen