Steeds weer lekke gasleidingen door aanleg glasvezel Wolvega

Steeds weer lekke gasleidingen door aanleg glasvezel Wolvega. Foto: ProNews.

Sinds in Wolvega is gestart met de aanleg van glasvezel heeft de brandweer van Wolvega meerdere keren in actie moeten komen voor lek geraakte gasleidingen tijdens de werkzaamheden. Donderdag alleen al drie keer.
Lees meer over
Weststellingwerf

Sinds begin november heeft de brandweer ruim tien meldingen ontvangen van een gaslek ergens in Wolvega. Een groot deel hiervan is direct te linken aan het aanleggen van glasvezel.

Ook in Steggerda en omgeving, waar sinds kort is gestart met het aanleggen van glasvezel, heeft de brandweer van Noordwolde al enkele keren een gaslek moeten dichten.

Gasleiding doormidden

In Wolvega moest de brandweer donderdag drie keer in actie komen. Even na 08:00 uur in de Jacob Marisstraat, rond de middag in de Peter Paulus Rubensstraat en aan het einde van de middag in de Wagnerstraat, waar een gasleiding doormidden is geraakt toen men er met de schep tegenaan kwam.

Wagnerstraat afgesloten

In alle gevallen heeft de brandweer het lek provisorisch gedicht met tape, waarna het lek is afgedicht met zand. Nutsbeheerder Liander is vervolgens ter plaatse gekomen om het lek definitief te dichten. Uit veiligheidsoverwegingen is een deel van de Wagnerstraat donderdagmiddag afgesloten, omdat er een flinke uitstroom van gas zou zijn geweest.

Hoewel er bij de aannemers tekeningen beschikbaar zijn waarop de hoogte van de leidingen is aangegeven, blijkt deze hoogte vaak niet te kloppen.

Nieuws

menu