Spoor van vernieling door heel Wolvega: 'Hier word ik ontzettend kwaad om'

FOTO FC WOLVEGA

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een spoor van vernieling getrokken door Wolvega. Vanuit het hele Stellingwerfse dorp komen geluiden van vandalisme.

Het sportcomplex van FC Wolvega is een van de plekken waar werd huisgehouden. De net opgeknapte kantine van de club moest het ontgelden, de hagelnieuwe schuifpui is met bakstenen bewerkt. Ook de ramen van het entreehokje bleken niet veilig.

,,Dit is echt dieptriest’’, reageerde Wolvega-voorzitter Germ Jan de Jong zaterdag. Hij werd in alle vroegte wakker ge-appt door de eerste aanwezigen op de club. ,,We hebben net de hele kantine gerenoveerd en dan gebeurt dit. Ik word hier echt ontzettend kwaad om. De bakstenen liggen er nog, die mogen we straks opruimen.’’ FC Wolvega deed zaterdagochtend meteen aangifte.

Op andere plekken in het dorp zijn ramen van meerdere huizen en auto’s ingeslagen. Ook komen er meldingen van lekgesneden en -gestoken autobanden. Daarnaast zijn bij de winkeltjes op het station van Wolvega de ramen aan diggelen geslagen. Bij basisschool IKC Scholtens werden plantenbakken en ramen vernield. ,,Het is een spoor door heel Wolvega’’, wist De Jong.

Een dag eerder werden ‘s nachts in Heerenveen op de Kastanjelaan, Eikenlaan en Helomalaan al voertuigen vernield en ramen van panden ingegooid.

De politie in Zuidoost-Fryslân liet zaterdagavond weten dat er tien aangiftes waren gedaan. Volgens de politie is er vooralsnog geen aanwijzing dat de vernielingen in Wolvega een verband hebben met de vernielingen van afgelopen vrijdag in Heerenveen. De omvang van de schade is nog niet bekend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Weststellingwerf