Ook plannen voor geitenboerderijen in De Hoeve en Oldeholtpade

Foto ter illustratie. Foto Shutterstock

Weststellingwerf kreeg recent drie aanvragen voor een geitenhouderij: in Boijl, De Hoeve en Oldeholtpade. Deze plannen, die mede de aanleiding vormden voor de geitenstop, kunnen mogelijk nog wel doorgaan.
Lees meer over
Weststellingwerf

De gemeenteraad besloot donderdag 22 april in een besloten bijeenkomst nieuwe geitenhouderijen niet langer toe te staan. Dit gebeurde vanwege onzekerheid over de gezondheidsgevolgen voor omwonenden, maar ook omdat er recent veel aanvragen binnenkwamen.

Woordvoerder Brenda ten Hoeve laat nu weten dat er in de periode vóór de geitenstop al drie vergunningaanvragen waren gedaan. Naast de al bekende aanvraag in Boijl ging het om aanvragen uit De Hoeve en Oldeholtpade. In Boijl en De Hoeve gaat het om een omvorming van een bestaande veehouderij tot een geitenhouderij, in Oldeholtpade wil een geitenhouder uitbreiden.

Deze drie aanvragen zijn de enige drie die mogelijk nog wel door kunnen gaan. Zij vallen nog onder de oude regeling.

De gemeente kreeg daarnaast veel informatieverzoeken van potentiële geitenhouders. Ten Hoeve zegt niet te weten hoeveel dat waren, omdat het veelal om telefonische vragen ging. Nieuwe aanvragen maken nu in principe geen kans meer.

Nieuws

Meest gelezen