Ook geen 'automatisch' lintje meer voor raadsleden en wethouders in Weststellingwerf?

Koninklijke Onderscheiding. FOTO JILMER POSTMA

De tijd dat raadsleden en wethouders na twaalf jaar dienst standaard een lintje krijgen lijkt na dinsdag in Weststellingwerf voorbij. Een raadsmeerderheid van GroenLinks, SDW, D66 en CDA wil daartoe dinsdagavond een motie aannemen in de raadsvergadering.
Lees meer over
Weststellingwerf

Sinds 1 januari komt men bij de brandweer al niet meer automatisch na 20 jaar dienst in aanmerking voor een lintje, maar nog wel op basis van bijzondere persoonlijke verdiensten. Omdat raadsleden, wethouders en Statenleden automatisch na minimaal 12 jaar bij afscheid nog wel onderscheiden worden, is er volgens de genoemde fracties sprake van ongelijkheid zodat het beter is dat ook dit automatisme vervalt.

Als het aan die fracties ligt spreekt de raad vanavond uit dat het automatisch verlenen van een onderscheiding voor het enkele feit dat men een aaneengesloten periode een bepaalde functie heeft uitgevoerd niet meer van deze tijd is. „Voor iedereen geldt dat de reden van toekenning van een onderscheiding moet worden onderbouwd, dat wil zeggen dat toekenning gebaseerd moet zijn op verdiensten”, stellen de fracties.

Nieuws

menu