Onderzoek naar moord op oud-Noordwoldiger in Portugal

Kenny Dijksma. FOTO EIGEN FACEBOOKPAGINA

De politie in Portugal is bezig met een onderzoek naar de moord op oud-Noordwoldiger Kenny Dijksma.
Lees meer over
Weststellingwerf

De politie ontdekte op 21 mei tijdens een gedeeltelijke coronalockdown dat er een raam was ingeslagen van zijn huis in het Portugese Barão de São Miguel. Een Franse buurman vond Dijksma dood in bed. Hij had flinke verwondingen aan het hoofd. De Guarda Nacional Republicana, de Portugese gendarmerie, bevestigt na autopsie dat het om moord gaat. Er zou een ijzeren staaf zijn gebruikt als moordwapen.

De officiële lezing is dat de 60-jarige Dijksma mogelijk het slachtoffer is geworden van een gewelddadige woningoverval. Er waren namelijk enkele spullen verdwenen uit zijn woning, waaronder twee televisies.

Bankpas aangevraagd op naam slachtoffer

De plaatselijke burgemeester heeft met ontsteltenis gereageerd op de moord op Dijksma. Een gebeurtenis als deze heeft men in de streek niet eerder meegemaakt. Wel worden woningen van afwezige buitenlanders wel eens door inbrekers bezocht. Het gebied staat ook bekend vanwege cannabisplantages, wat heeft geleid tot verschillende arrestaties.

In tijdschrift Panorama staat deze week een verhaal over het onderzoek. Er blijkt na het overlijden van Dijksma nog een bankpasje te zijn aangevraagd op zijn naam. Voor de rest zit er nog weinig schot in de zaak. De woning is dichtgetimmerd, de glasscherven liggen nog voor de deur. Dijksma is vlak voor zijn dood voor het laatst gezien op een feestje.

Supermarktleider en uitsmijter

Kenny Dijksma werd in 1960 in Noordwolde geboren. Zijn vader Anne Dijksma is directeur van de NMB-bank als Kenny de dorpsschool in Noordwolde bezoekt. Later werkt hij als bedrijfsleider in de toenmalige Pick Pack-supermarkt in Havelte en als uitsmijter in een kroeg in Steenwijk. Hij woont eind jaren negentig met vrouw en twee kinderen in Portugal, maar keert daarna terug naar ons land. Daarna verloor hij zijn echtgenote aan kanker. In 2009 verruilde Dijksma met zijn nieuwe vriendin een woonboot bij Meppel opnieuw voor een huis in Portugal. In 2016 werd de relatie verbroken.

Nieuws

menu