OM wil deal sluiten met hoofdverdachte van roof honderd dure postduiven in Steggerda: man uit Litouwen blijft in de cel

Bij de broers Elco (links) en Ydo Homma worden maandagochtend 29 november 100 van hun 250 duiven gestolen, met een waarde van ongeveer 400.000 euro. Alleen al topduif Luna is 1 tot 1,5 ton waard.

Bij de broers Elco (links) en Ydo Homma worden maandagochtend 29 november 100 van hun 250 duiven gestolen, met een waarde van ongeveer 400.000 euro. Alleen al topduif Luna is 1 tot 1,5 ton waard. Foto: Niels de Vries

De hoofdverdachte van de diefstal van circa honderd dure postduiven in Steggerda heeft afspraken gemaakt met het Openbaar Ministerie over een straf. De rechtbank in Leeuwarden moet er nog akkoord mee gaan.
Lees meer over
Weststellingwerf

De duiven werden in de nacht van 28 op 29 november 2021 gestolen uit de kooien van twee broers. De dieren, die voor sportieve doeleinden en de fok werden gebruikt, hebben een geschatte waarde van in totaal 400.000 euro. In april van dit jaar zijn vier mannen uit Litouwen aangehouden. De hoofdverdachte en twee andere mannen werden in Litouwen opgepakt, de vierde werd gearresteerd in Zeeland. Het OM baseert zich onder meer op tapgesprekken.