Noordelijk SGW-kampioenschap in Vinkega. ‘Over het hele weekend komen zo’n 300 combinaties uit het hele land aan de start'

In 2016 kon er over de kerk van Vinkega worden gesprongen. Lourens Looijenga

Een lang gekoesterde paardensportwens gaat in Vinkega in het weekeinde van 11 en 12 juni in vervulling. De stichting SGW Vinkega en manege de Zuidstroom mogen namelijk de noordelijke SGW-kampioenschappen organiseren.
Lees meer over
Weststellingwerf

SGW is de afkorting van samengestelde wedstrijd, een wedstrijd die samengesteld is uit drie verschillende onderdelen: dressuur, springen en een crossparcours met vaste hindernissen. De toewijzing van het kampioenschap betekent dat deelnemers uit de provincies Friesland, Groningen en Drenthe in Vinkega kampioen van hun provincie of het gehele noorden kunnen worden. ‘Over het hele weekend komen zo’n 300 combinaties afkomstig uit het hele land aan de start. Zij worden daarbij aangemoedigd door vele bezoekers uit de wijde omgeving.’.

Crossparcours

Het crossparcours over het uitgestrekte terrein van PSC de Zuidstroom langs de Schoollaan trekt bij het jaarlijkse evenement altijd al veel belangstelling. Alleen gooide de corona-pandemie de laatste jaren roet in het eten en dat is ook nu nog weer een onzekere factor, zo staat in een nieuwsbrief. ‘We hoeven niet te vertellen dat het rare en onzekere tijden zijn voor ons allemaal. Dit heeft ertoe geleid dat we al twee jaar geen SGW hebben kunnen organiseren.’

Onzekerheden

In 2020 is al vroeg besloten om niet alles in gang te zetten. ‘Het afgelopen jaar waren we eigenlijk al vrij ver in de organisatie, maar hebben we uiteindelijk moeten concluderen dat er toch te veel onzekerheden waren om door te zetten.‘ In augustus 2021 werd er daarom opnieuw een streep door het evenement gezet omdat door alle beperkende maatregelen niet een wedstrijd georganiseerd kon organiseren met de kwaliteit die men in Vinkega nastreeft. Wel werd in juni een oefencross georganiseerd voor pony’s en paarden. ‘Iedereen was blij weer even het SGW-gevoel te beleven.’ De jaarlijkse wedstrijd wordt dit jaar dus tevens het noordelijk kampioenschap. Het is voor B tot en met Z paarden en pony’s.

Nieuws

menu