Nieuwe Aldi aan Heerenveenseweg in Wolvega terecht geweigerd

FOTO PIXABAY

FOTO PIXABAY

De gemeente Weststellingwerf heeft terecht een stokje gestoken voor de vestiging van een nieuwe Aldi aan de Heerenveenseweg in Wolvega.
Lees meer over
Weststellingwerf

Volgens de Raad van State had de gemeente voldoende redenen om nee te zeggen. Dat blijkt uit een uitspraak die woensdagmorgen is gedaan.

De Aldi diende bij de gemeente in februari 2018 een vergunningsaanvraag in voor nieuwbouw aan de Heerenveenseweg. Op de plek is nu een autowasstraat gevestigd. Volgens de winkelketen reageerde de gemeente te laat en komt haar om die reden de gevraagde vergunning toe.

Dat is te gemakkelijk, oordeelt de Raad van State nu. De gemeente verdiende extra tijd vanwege complicerende factoren rondom het nieuwbouwplan. Zo zou de winkel aan de Heerenveenseweg in de buurt komen van een lpg-tank. De beoogde plek is bestemmingsplantechnisch een bedrijventerrein. Weststellingwerf wil er beslist geen supermarkten hebben, omdat dit aanloop wegzuigt uit het dorpscentrum.

Aldi heeft in Wolvega een bestaande winkel aan het Van der Sandeplein. De plaatselijke middenstand was fel tegen het nieuwbouwplan vanwege een gevreesde leegloop aan het plein. Het concern beweerde voor de Raad van State overigens dat er voor een tweede supermarkt in Wolvega bestaansrecht is. De woordvoerder sprak tijdens de zitting tegen dat het de huidige winkel aan het Van der Sandeplein wilde sluiten.

Aldi ving eerder bot bij de bestuursrechter in Groningen.

Lees ook | Aldi bij Raad voor State: Wolvega kan prima nog een filiaal aan