Na tv-programma Down the Road is Jelke Pyter uit Wolvega een beetje een BN’er. 'Enzo Knol zei dat ik zijn favoriete sterspeler ben!'

Aan de muur van zijn slaapkamer hangen K3-posters, mèt handtekeningen, en op zijn bed ligt een dekbedovertrek van Enzo Knol. Geen verrassing voor wie Jelke Pyter Modderman uit Wolvega heeft gevolgd in het programma Down the Road op SBS6, begin dit jaar. Daarin was duidelijk dat hij groot fan is van K3 en Enzo Knol. Inmiddels is de 22-jarige zelf ook een beetje een bekende Nederlander. ,,Mensen willen mijn handtekening en willen met mij op de foto! Dat vind ik best gaaf, maar ik vind het wel fijn als mensen niet té druk doen.”

Jelke Pyter met presentator Gordon. Eigen foto

Jelke Pyter met presentator Gordon. Eigen foto Eigen foto

Lees meer over
Weststellingwerf

Down the Road is een programma gepresenteerd door Gordon, waarin acht jongeren geboren met het syndroom van Down twee weken met elkaar op reis gaan. Het is voor de deelnemers over het algemeen de eerste keer dat ze zonder hun ouders op vakantie zijn. Tijdens de trip door België en Frankrijk gaan ze allerlei uitdagingen aan, van het eten van slakken tot aan paragliden. ,,Dat durfde ik eerst niet, paragliden. Ik heb toch doorgezet, en toen vond ik het helemaal niet eng meer”, vertelt Jelke Pyter. ,,Maar mijn favoriete moment van Down the Road was de speurtocht in Dinant. We moesten toen zelfstandig op pad om een krant van die dag te kopen. Ik moest wel een beetje lachen toen Liza om een ‘krient’ vroeg. Dat heet natuurlijk een journal in het Frans of een newspaper in het Engels!”

Geweldige ervaring