Koninklijke onderscheiding voor raadslid Dirk Dubling uit Wolvega

Raadslid en veteraan Dirk Dubling uit Wolvega. FOTO LC

Raadslid Dirk Dubling uit Wolvega is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Maandagavond kreeg hij tijdens de afscheidsvergadering van de gemeenteraad van Weststellingwerf een koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester André van de Nadort.
Lees meer over
Weststellingwerf

Dubling is benoemd vanwege zijn inzet voor de samenleving. ,,Je valt op door je betrokkenheid”, zo sprak burgemeester Van de Nadort hem toe.

In 2010 werd Dubling op 24-jarige leeftijd met voorkeursstemmen verkozen als raadslid van Weststellingwerfs Belang. Een jaar later begon hij zijn eigen partij, Vrijheid voor Allen (VvA), die in 2018 opging in de fusiepartij Sociaal Duurzaam Weststellingwerf (SDW).

Naast het raadswerk is hij als onderofficier van de infanterie actief bij de veteranen en draagt hij bij aan de jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei. Zijn betrokkenheid bij de protestbeweging van de ‘gele hesjes’ zorgde in 2018 voor wrijving met fractiegenoten.

Dubling neemt na een periode van 12 jaar raadslidmaatschap afscheid van de raad. Hij kreeg geen plek op de kandidatenlijst van SDW voor de verkiezingen van 16 maart, waarna hij besloot de VvA als lokale partij te reactiveren. ,,I’ll be back”, zo besloot Dubling zijn dankwoord.

Nieuws

menu