Kwart van bewoners woonzorgboerderij Puccini State in Wolvega overleden

FOTO MERIANT

Het aantal overleden bewoners van zorgboerderij Puccini State in Wolvega is opgelopen tot vijf. Dat meldt woordvoerder Matthijs Bergsma van Zorggroep Alliade. Hij noemt de uitbraak „uitermate verdrietig”.
Lees meer over
Weststellingwerf

Eerder werd al bekend dat bijna alle bewoners (18 van de 20) positief getest waren op het coronavirus. Deze bewoners zijn overgebracht naar het Covid-huis in Anna Schotanus in Heerenveen. Hier zijn inmiddels al vijf bewoners overleden.

Ook 13 van de 23 personeelsleden zijn positief getest. Daardoor bieden werknemers uit andere instellingen nu hulp. Twee bewoners waren negatief getest en zijn in Wolvega achtergebleven. De verwachting is dat enkele bewoners op korte termijn wel weer vanuit Heerenveen terug kunnen naar de zorgboerderij.

Matthijs Bergsma zegt dat er nog steeds geen idee is hoe het virus zo om zich heen heeft kunnen grijpen in Wolvega. De GGD doet bron- en contactonderzoek. De bewoners waren nog niet gevaccineerd, een huisarts zou daar donderdag mee beginnen. Bergsma benadrukt dat de instelling zelf niet kan bepalen wanneer mensen worden gevaccineerd. „Wij bepalen niet de volgorde.”

Puccini State is een kleinschalige woonzorgboerderij van de Friese Staten. Het is een zorgvoorziening voor mensen met dementie, Alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies, die niet meer thuis kunnen wonen. De woonzorgboerderij biedt ruimte aan 20 bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. In de keuken kan samen gekookt worden.

Nieuws

menu