Koninklijke Onderscheidingen voor Rikus Scholing en Margreet Scholing-Klijnstra uit Wolvega

Foto Archief DvhN

Rikus Scholing (65) en Margreet Scholing-Klijnstra (61) uit Wolvega zijn zaterdagmiddag koninklijk onderscheiden. Het echtpaar is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees meer over
Weststellingwerf

De dood van Rikus Scholing zijn schoonzus Ida Klijnstra, in 2008 omgebracht door zinloos geweld, was een keerpunt in het leven voor het echtpaar. Sinds 2009 zetten zij zich onder meer in als bestuursleden voor de Vereniging voor Veiligheid, Respect en Solidariteit (VVRS).

Rikus Scholing zette zich in bij VVRS als secretaris en penningmeester en Margreet Scholing-Klijnstra als algemeen bestuurslid. In 2009 was het echtpaar ook betrokken bij de oprichting van het monument ‘t Onbevattelijke (ook wel de Muur tegen Geweld) in De Wijk, in de provincie Drenthe. Dit monument werd in 2011 geopend op de Landelijke Dag Herdenking Geweldsslachtoffers in aanwezigheid van toenmalig Koningin Beatrix. Deze herdenking werd tevens door het echtpaar mede georganiseerd in 2011.

In 2018 ging de VVRS over in de Federatie Nabestaanden Geweldsslachtoffers. Hierbinnen is Rikus Scholing nog actief als secretaris. Margreet Scholing-Klijnstra is vanuit deze organisatie actief als redactielied van het blad Cocon.

Nieuws

menu