Jan Smink uit Wolvega vertegenwoordigt Nederland opnieuw bij internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire

Jan Smink na zijn uitverkiezing maandag. FOTO ROB ROTGERS FOTOGRAFIE

Chefkok Jan Smink uit Wolvega mag Nederland opnieuw vertegenwoordigen in de internationale finale van kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. Vorig jaar schopte Smink het ook tot de finale, toen werd hij derde.
Lees meer over
Weststellingwerf

Vanwege het coronavirus is die finale met een jaar uitgesteld. De Nederlandse voorronde vond digitaal plaats: chefs stuurden via Instagram Stories een video in van een recept op basis van rundvlees. De jury bepaalde vervolgens wie Nederland in de internationale finale mag vertegenwoordigen.

In de finale moeten er twee gerechten bereid worden: een gerecht dat van tevoren vast staat en een gerecht dat op de finaledag pas bekend wordt gemaakt.

Met winst zou Jan Smink in de voetsporen treden van onder meer Jonathan Zandbergen en Lars van Galen, die de wedstrijd eerder voor Nederland wonnen. Smink deed eerder voor Nederland mee in de internationale kookwedstrijd Bocuse d’Or. Hij maakt tevens kans op een geldprijs van 20.000 euro.

De Wolvegaster chef werkte in het verleden onder meer als sous-chef bij Bilderberg Landgoed Lauswolt. Als freelance chef mag hij sinds 2013 driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle tot zijn opdrachtgevers rekenen. In september 2018 opende hij zijn restaurant Smink in Wolvega.

Nieuws

menu