Gemeente Weststellingwerf koopt 20 Roompot-chalets om statushouders te huisvesten

Een Roompot-vakantiepark in het Zeeuwse Breskens.

Een Roompot-vakantiepark in het Zeeuwse Breskens. FOTO SHUTTERSTOCK

Weststellingwerf heeft voor een bedrag van ruim vier ton twintig chalets aangeschaft voor het huisvesten van statushouders. Hiermee wil de gemeente een inhaalslag maken met haar taak om dit jaar nog onderdak te vinden voor 32 statushouders.
Lees meer over
Weststellingwerf

De chalets zijn afkomstig van Roompot-vakantiepark ‘t Wolfsven in het Brabantse Mierlo, waar ze vijftien jaar lang werden verhuurd. Het vakantiepark wordt eind dit jaar vernieuwd en doet om die reden zo’n 70 chalets van de hand. Daarvan heeft Weststellingwerf deze zomer via een caravanhandelaar twintig stuks op de kop getikt voor een bedrag van 407.500 euro – zo’n 20.000 euro per chalet.

Het is nog niet bekend op welke locatie de chalets worden geplaatst. Ook moet nog worden uitgezocht hoe ze beheerd gaan worden. In totaal trekt de gemeente een bedrag van 881.000 euro uit voor de aankoop van de chalets en de aanleg en inrichting van de percelen waar de chalets komen te staan.

Achterstand ingelopen

Hiermee loopt Weststellingwerf de achterstand in die ze al een paar jaar heeft met het huisvesten van statushouders. Dit jaar verplichtten Rijk en opvangorgaan COA Weststellingwerf om versneld woonruimte te bieden aan deze groep vluchtelingen met een verblijfsvergunning.

Tot nu toe is er voor zestien statushouders een huis gevonden in de gemeente via woningcorporaties Woningstichting Weststellingwerf en WoonFriesland. Op zeer korte termijn worden er via deze weg nog dertien personen gehuisvest.