Gemeente gaat Oekraïense vluchtelingen opvangen in Wolvega

De panden aan de Brogge in Wolvega. PIET BOSMA

De gemeente Weststellingwerf wil in een pand aan De Brogge in Wolvega Oekraïense vluchtelingen opvangen. Het gebouw wordt eerst opgeknapt, daarna kunnen er 25 tot 30 personen terecht.
Lees meer over
Weststellingwerf

In eerste instantie zouden in het pand alleenstaande minderjarige vreemdelingen worden opgevangen. In oktober ging een streep door dat plan, na een negatief advies van de politie.

De gemeente wilde wel onderzoeken of het pand gebruikt kon worden voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Een delegatie van buurtbewoners reageerde positief op het plan. Weststellingwerf voert nog gesprekken met de Woningstichting Weststellingwerf over de huur van het pand. De gemeente hoopt in januari een definitief besluit te nemen over de opvang van vluchtelingen in het pand.

Extra wc’s en douches

In het gebouw moeten nog wel aanpassingen worden gedaan, voordat vluchtelingen uit Oekraïne er terechtkunnen. Zo moeten er onder meer extra wc’s en douches worden geplaatst. De gemeente verwacht dat de werkzaamheden in april klaar zijn, dan kunnen de Oekraïense vluchtelingen er terecht.

Nieuws

menu