Gemeente doet metingen van verkeer, snelheden en kentekens op Lycklamaweg in Wolvega

Aan en rondom de Lycklamaweg in Wolvega wordt vanaf woensdag een week lang een verkeersonderzoek gehouden. Er worden kentekens genoteerd, verkeerstellingen gedaan en de snelheid van auto’s wordt gemeten.
Lees meer over
Weststellingwerf

Op twaalf verschillende locaties worden metingen van het aantal voorbijgaande auto’s en hun snelheden verricht. Het kentekenonderzoek vindt op donderdag 10 december plaats tussen 14:00 en 15:00 uur en 16:00 en 18:00 uur op acht locaties.

De gegevens worden door de gemeente gebruikt om te bepalen hoe de Lycklamaweg rustiger en veiliger gemaakt kan worden. Deze zomer werden aanwonenden ook al - middels een online vragenlijst - gevraagd naar suggesties en ideeën voor de weg. De gegevens en de suggesties van aanwonenden worden gebruikt bij het opstellen van een herinrichtingsplan, dit moet in 2021 klaar zijn.

De gemeente stelt dat „of en hoe het plan uiteindelijk wordt uitgevoerd” afhankelijk is van de kosten en hoeveel geld er voor de herinrichting beschikbaar is.

Eerder werden er al fietsopstelstroken bij de spoorwegovergang, een bypass langs de rotonde bij de Stellingenweg en een verkeersplateau op de rotonde aangelegd om de Lycklamaweg veiliger te maken. Daarnaast wordt er binnenkort een inrijverbod voor vrachtwagens ingevoerd.

Nieuws

menu