Gemeente Weststellingwerf wil lid worden van groep plattelandsgemeenten

De Lindewijk in Wolvega, ingeklemd tussen het spoor en de snelweg, vanuit de lucht. FOTO GOOGLE STREETVIEW

De gemeente Weststellingwerf wil zich graag aansluiten bij P10, het samenwerkingsverband tussen grote plattelandsgemeenten.
Lees meer over
Weststellingwerf

De gemeente voelt zich verbonden met de grote plattelandsgemeenten met veel buitengebied, kleine dorpen en zonder grote stedelijke kern en wil zich met de deelname verder inzetten voor het platteland.

„Deze gemeenten willen hetzelfde bereiken en staan voor dezelfde uitdagingen. Het is goed om samen belangrijke zaken onder de aandacht te brengen bij het rijk en de Europese Commissie”, stelt burgemeester André van der Nadort. „Door samen te werken hoeven we niet zelf voor elk probleem een oplossing te bedenken.”

P10-gemeenten werken samen aan uitdagingen van en oplossingen voor het platteland. Er zijn op dit moment 22 gemeenten lid van P10. Weststellingwerf voldoet met een uitgestrekt gebied van 22.071 hectare land, 26 dorpen en 26.000 inwoners aan de kenmerken van een P10-gemeente.

Het algemeen bestuur van P10 beslist in november 2020 of de gemeente Weststellingwerf mag toetreden tot het samenwerkingsverband. Bij een positief besluit, wordt de gemeente op 1 januari 2021 lid

Nieuws

menu