Ernstig gehandicapten kunnen toch in Wolvega blijven

De kamer van de zoon van Uif van Driel in het zorghuis aan de Koninginnepage in Wolvega. FOTO LC

Een groep ernstig meervoudig gehandicapten kan toch in Wolvega blijven. De stichting Joyce-House zet de zorg voor deze mensen voort.
Lees meer over
Weststellingwerf

De ernstig meervoudig gehandicapten acteren op het niveau van een baby en kunnen een gevaar voor zichzelf zijn. De JP van den Bentstichting staakt de zorg voor deze mensen per 1 januari, terwijl er volgens de ouders geen gelijkwaardig alternatief was voor de bewoners.

De ouders dreigden hun volwassen kinderen weer in huis te moeten nemen. Dat is niet nodig. Joyce-House zet de zorg voort en huurt vanaf 1 januari het voor deze zorg geschikte pand aan de Koninginnepage. Deze kleinschalige instelling verleent al complexe zorg aan twaalf ernstig meervoudig beperkte volwassenen in Smilde en breidt nu met twaalf plekken uit in Wolvega.

De vier overgebleven bewoners die nog geen ander verblijf hadden gevonden, kunnen er blijven. Onder wie de zoon van Uif van Driel, die begin juli de noodklok luidde. . ,,Wij zijn heel blij dat er toch een oplossing gekomen is.”

Joyce-House wil binnen vijf jaar in het Noorden uitbreiden naar tachtig plekken voor deze doelgroep. Met een gemeente in Groningen wordt gesproken over een derde locatie.

Nieuws

menu