De 18-jarige verliefde Milan fietst 150 kilometer van Wolvega naar de Volendamse Faith en gaat 'viral' op TikTok

De meeste tieners geven een bosje rozen of een etentje aan hun ’crush’, maar Milan (18) pakte het even heel anders aan. Hij fietste bijna 150 kilometer van zijn ouderlijk huis in Wolvega naar zijn vriendin Faith (16) in Volendam. „Als ik iets in mijn hoofd heb, dan moet het ook gebeuren.”

Milan en Faith op de Dijk in Volendam. FOTO AANGELEVERD

Milan en Faith op de Dijk in Volendam. FOTO AANGELEVERD

Het leek Milan leuk om een keer iets extreems te doen. „En fietsen is een stuk goedkoper dan met de trein naar Volendam.” Dus stond hij twee weken terug om vijf uur ’s morgens naast zijn bed en zat om zes uur ’s morgens op de fiets. „In het begin ging het prima: mooi uitzicht, muziekje op.”

Maar na een paar uur werd het wel zwaar. „Rond Hoorn had ik geen eten en drinken meer en ik kon niet navigeren want mijn internetbundel was op. Ik had gelukkig de plaatsen vooraf uit m’n hoofd geleerd. Door de bordjes te volgen, kwam ik toch in Volendam. Op het einde was ik zo moe dat ik over de laatste 24 kilometer twee uur deed.”

Kapot

Rond drie uur in de middag stond hij voor Faiths voordeur, helemaal kapot. Faith: „Hij liep gelijk naar de bank en ging liggen.” Na een douche en een banaantje kwam hij weer wat op krachten. „Ik vind het heel lief dat hij dit voor me heeft gedaan. Toen hij het plan met de deelde, bleef ik zeggen: ’Weet je het zeker? Het is echt ver’.” Lachend: „Ik zou het zelf nooit redden, zo lang fietsen. Heel misschien op een elektrische fiets.”

De tieners ontmoetten elkaar via de videochatwebsite Omegle. „Ik vond ’m gelijk een leuke jongen”, zegt Faith. Ze voegden elkaar toe op via de multimedia-app Snapchat, maar het contact verwaterde. „Vorig jaar belde ik ’m op: ’Ken je me nog?”’

De tekst gaat verder onder de foto.

 

Niet lang daarna volgde de eerste date in Volendam. Op een bankje op de Dijk met een visje. Drie maanden later was het ’aan’.

Milan: „Wat ik zo leuk aan haar vind, is dat ze zo ontzettend lief voor me is. Ze wil altijd het beste doen voor alles en iedereen en geeft het ook toe als zij fout zit. Het is echt nooit gedoe met haar. En ze is heel mooi.”

Faith: „Milan is ontzettend lief, leuk, knap, spontaan en grappig. We denken over heel veel dingen hetzelfde en we kunnen onbeschaamd onszelf zijn bij elkaar.”

’Viral’

Een paar dagen na zijn fietstocht plaatste Milan een filmpje van zijn romantische avontuur op het sociale medium TikTok , waar het al ruim 160.000 keer bekeken is. Ruim 5000 mensen lieten een berichtje achter. „Alleen maar lieve reacties, nul haters. Het was leuk om een keer ’viral’ te gaan.”

Met de spierpijn viel het trouwens alleszins mee. „Ik heb bijna geen last gehad.” Hij is vooral trots dat hij het gehaald heeft. „En als ik later oud ben, heb ik nog een goed verhaal te vertellen.”

De tekst gaat verder onder de foto.

 

TikTok

TikTok is het snelst groeiende sociale medium in Nederland. Van alle sociale media mocht TikTok in 2020 de meeste nieuwe Nederlandse gebruikers verwelkomen, meldde onderzoeksbureau Newcom begin dit jaar. Het aantal gebruikers op de app groeide met bijna 150 procent. De app wordt dagelijks door ruim 800.000 Nederlanders gebruikt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Weststellingwerf
Social media
Instagram