College Weststellingwerf trekt half miljoen euro uit voor compensatie van energiekosten

Ook het beregenen van sportvelden was in 2022 een hogere kostenpost voor sportclubs.

Ook het beregenen van sportvelden was in 2022 een hogere kostenpost voor sportclubs. Lourens Looijenga

Sportverenigingen, dorpshuizen en de culturele sector in Weststellingwerf komen in aanmerking voor energiecompensatie. De gemeente stelt van 17 april tot en met 28 mei een subsidieregeling open.
Lees meer over
Weststellingwerf

Alle clubs kunnen aanspraak maken op het compensatiebedrag, mits er sprake is van een extreem hoge energierekening. Voor deze regeling kijkt de gemeente naar de gemaakte energiekosten in de periode 1 april 2022 tot en met 31 maart 2023. De subsidie wordt daarna berekend door een vergelijking te maken met dezelfde periode in het jaar 2019, dus voor de corona-uitbraak.

Compensatie

Het college van Weststellingwerf trekt een half miljoen euro uit voor de compensatie van energiekosten. Wethouder Roelof Theun Hoen verwacht dat het bedrag meer dan genoeg is. Zo niet, dan klopt het college weer bij de gemeenteraad aan. Er zijn ook clubs en instellingen in de gemeente die een doorlopend energiecontract hadden.

Eerder ontvangen compensatie van de overheid wordt bij de aanvraag in mindering gebracht. Dit geldt bijvoorbeeld voor de twee keer ontvangen 190 euro. Mocht het uiteindelijke verschil na aftrek van eerder ontvangen compensatie lager zijn dan 250 euro, dan krijgt de aanvrager geen subsidie van de gemeente.