Celstraffen geëist tegen onderknuppels Wolvegaster bendebroers

De gebroeders A. in de rechtbank. ILLUSTRATIE PETRA URBAN

Tegen vier handlangers van de vermeende bendebroers uit Wolvega heeft het openbaar ministerie maandag celstraffen geëist.
Lees meer over
Weststellingwerf

Een 32-jarige man hoorde vier jaar cel tegen zich eisen, waarvan anderhalf jaar voorwaardelijk. Hij sneed en perste drugs, die naar Noorwegen werden geëxporteerd.

‘Chick is gepakt’


Van het openbaar ministerie mag een 28-jarige vrouw uit Nagele drie jaar zitten. De vrouw liep op 25 oktober 2020 in Noorwegen tegen de lamp met 6 kilo cocaïne en 9 kilo heroïne. Of, zoals een van de drie bendebroers uit Wolvega het formuleerde: ,,De chick is gepakt.’’

Ze zat drie maanden vast in Noorwegen en werd uiteindelijk uitgeleverd aan Nederland. Na drie maanden is haar voorlopige hechtenis geschorst. Ze nam het drugsritje aan om een auto te kunnen kopen.

Emmeloord en Grou


Tegen een 22-jarige man uit Emmeloord is een celstraf van tien maanden geëist. Hij ronselde een 23-jarige vrouw uit Grou voor een drugstransport naar Noorwegen.

De vierde verdachte, een vrouw van 21 jaar uit Zwolle, hangt een celstraf van tien maanden boven het hoofd, waarvan vijf voorwaardelijk. Zij gaf het nummer van een 23-jarige vrouw uit Grou door aan de man uit Emmeloord, met wie ze toen een verhouding had. De vrouw uit Grou voerde een transport uit. Met succes.


Nieuws

menu