CDA trekt weer aan de bel over onveilige kruising Friesche Brug in Noordwolde

De beruchte kruising, waarbij automobilisten te weinig aandacht hebben voor het verkeer dat links vanaf Wilhelminaoord nadert. FOTO LOURENS LOOIJENGA

De Weststellingwerfse raadsfractie van het CDA trekt opnieuw aan de bel over de vele ongelukken op de kruising bij de Friesche brug in Noordwolde. Autobestuurders vanaf de Oostvierdeparten blijven geen voorrang geven aan verkeer dat vanuit Drenthe daar Friesland binnenrijdt.
Lees meer over
Weststellingwerf

Het CDA probeert al sinds 2012 de kruising veiliger te krijgen. Om de paar maanden rukken hulpverleners uit in verband met ongelukken. De gemeente heeft eerder met borden geprobeerd het verkeer vanaf de Oostvierdeparten met borden te waarschuwen. Er staat zelfs een bordje met de tekst 'onveilige kruising'.

Al sinds 2013 staat het oplossen van het probleem op ook de provinciale agenda. De doorgaande N351 van Noordwolde naar Wilhelminaoord is een provinciale weg. In 2013 pleitte het CDA in provinciale staten voor een betere oplossing dan alleen borden.

'Onacceptabel'

CDA-fractievoorzitter Hans Visser noemde de situatie op deze volgens hem onoverzichtelijke kruising vorig jaar november in een raadsvergadering ‘onacceptabel’. Hij wilde dat het college met het provinciebestuur in overleg ging over het verbeteren van de verkeersveiligheid. Wethouder Jack Jongebloed stelde toen dat de aanpassingen 'in behoorlijke mate' gedaan waren, ,,maar aanrijdingen zijn niet te voorkomen''.

Donderdag botsen wederom twee auto’s op elkaar op de kruising bij de brug waarbij de bestuurders per ambulance naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Vorig jaar oktober werd een camper van de weg geramd. En op 23 juni botste een personenauto op een bestelbus. Allemaal vergelijkbare voorrangsfouten.

Lees ook | Twee auto's botsen op gevaarlijke kruising bij Noordwolde

Voor het CDA is de maat nu vol. Visser: ,,We hebben al vaker aangegeven dat de kruising aangepakt moet worden waardoor het veiliger gaat worden. Dat kan door de kruising overzichtelijker te maken en de krommingen eruit of een vorm van rotonde. Het is nu onacceptabel en we willen niet dat er nog meer aanrijdingen gaat plaatsvinden met alle gevolgen van dien.''

Wethouder Jongebloed heeft bij de provincie het verzoek neergelegd zo snel mogelijk met gedeputeerde Avine Fokkens te overleggen.

Nieuws

menu