Brand in appartement aan Van der Sandeplein in Wolvega onder controle. Geen personen in de woning

Video: Camjo Media

Woensdagavond brak brand uit op de eerste verdieping van een appartement aan het Van der Sandeplein in Wolvega. Zeven bewoners van het appartement dat in brand stond en het naastgelegen appartement zijn tijdelijk elders ondergebracht.
Lees meer over
Weststellingwerf

De brandweer liet aanvankelijk weten dat er mogelijk nog mensen op zolder waren. Nadat de brand onder controle was, kon de brandweer de zolder betreden. Er werden daar geen personen aangetroffen.

De brand was uitslaand. Ook het dak van de woning op de eerste verdieping stond in de brand. De brandweer hield er rekening mee dat het vuur over zou slaan naar een restaurant ernaast.

Er waren vier brandweerwagens en een hoogwerker aanwezig om de brand te blussen. Een gewonde moest worden behandeld in een ambulance. De straat was afgesloten en een traumahelikopter stond klaar.

Twee maanden geleden was er ook brand in het centrum van Wolvega. Toen brandden een snackbar en naastgelegen witgoedzaak aan de Hoofdstraat Oost volledig uit. Die panden gaan hoogstwaarschijnlijk tegen de vlakte.