Samen met

Waddenfeestje in Ouwe Syl

Sfeerbeeld van een vorige editie van de Dag van het Wad.

Zaterdag viert Waddenzee Werelderfgoed haar dertiende verjaardag in de Aerden Plaats in Oude Bildtzijl. Ondernemers in het gebied organiseren allerlei activiteiten.
Lees meer over
Franeker Courant

Dertien jaar geleden riep Unesco de Wadden uit tot Werelderfgoed. Traditiegetrouw wordt dit gevierd op de laatste zaterdag van juni tijdens de Dag van het Wad. De Aerden Plaats is de hele dag gratis toegankelijk en er is van alles te doen: een optreden van Arnold de Boer, ZEA en oud-dichter des Vaderlands Tsead Bruinja, de theatervoorstelling Wat ‘n Wad van Pier21 en een muziekworkshop van een producer over de geluiden van het Wad. Wie een eigen t-shirt of tasje meeneemt, kan deze zeefdrukken bij de Safe Druk Brigade.

Gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder geeft samen met de ondernemers en Arjen de Boer van Omrop Fryslân het startschot voor dit feestje. Zij maakt daarbij de allereerste ambassadeurs Waddenzee Werelderfgoed bekend. Dat zijn ondernemers, bewoners en andere belanghebbenden die actief bijdragen om van het Waddengebied een van de meeste duurzame bestemmingen van Europa te maken.

Het programma en meer informatie over de Dag van het Wad is te vinden op: www.dagvanhetwad.nl

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Franeker Courant

Nieuws

menu