Samen met

Vocal Chain viert 40-jarig jubileum met feest in Koornbeurs

Het jubilerende Vocal Chain. Ineke Roersma zit rechts, Klaas Boomsma (met bord) in het midden.

Vocal Chain bestaat veertig jaar en viert dat met een feestje in de Koornbeurs, aanstaande zondag. Verwacht vooral véél muziek, aldus voorzitter Klaas Boomsma.
Lees meer over
Franeker Courant

Het close harmony-koor ontstond veertig jaar geleden in Franeker, maar heeft inmiddels Harlingen als thuisbasis. De 24 leden zingen zowel a capella als met pianobegeleiding. Het koor heeft een uitgebreid repertoire en zingt vier- tot zesstemmig.

Volgens Boomsma is er tijdens het jubileumprogramma ‘geen nee te koop.’ ,,We gaan het in de Koornbeurs uitgebreid vieren. Vanaf 15.00 uur zingen de koren Fromus uit Dronrijp , Collage uit Dokkum debuteert zangeres Nynke Weiland. En uiteraard komt Vocal Chain in actie.”

Een aantal leden is al vanaf de start present bij het koor. Franeker Ineke Roersma is lid van het eerste uur, ze was ook betrokken bij de oprichting. Henk Vellinga en Isabel van der Werf kwamen kort daarna Vocal Chain versterken, dat toen overigens nog onder de naam Close Harmony Group door het leven ging.

De debuterende Nynke Weiland is 24 jaar en groeide op in Minnertsga en Menaam. ,,Ze zingt al vanaf dat ze kan lopen”, aldus Boomsma. ,, Ze is een aantal keren op Omrop Fryslân te horen geweest met mooie covers in het Fries. Haar debuut voor publiek is een absolute aanrader.”

Popkoor FromUs is een ambitieus en gezellig dameskoor, dat vijftien jaar bestaat. Vocal Ensemble Collage werd in 1990 opgericht en timmert sindsdien aan de weg met een breed scala aan muziekstijlen. Volgens het woordenboek is een collage ‘een samenvoeging van ongelijksoortige elementen’ en dat geldt zeker voor de leden en de muziekstijlen van de groep.

Aanvang is om 15.00 uur in de Koornbeurs.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Franeker Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu