Samen met

Vier dagen wandelen in en om stad; avondvierdaagse na twee jaar weer van start

Sfeerbeeld van een eerdere editie van de avondvierdaagse.

Na twee jaar van afwezigheid start op maandag 13 juni de 62ste editie van de Avondvierdaagse; vier wandeldagen in en rond Franeker.
Lees meer over
Franeker Courant

Het wandelevenement kent twee afstanden. De deelnemers van de 5 kilometer starten om 18.00 uur en die van de 10 kilometer om 18.15 uur. De start is bij sporthal De Trije. Op de laatste dag, donderdag 16 juni, starten de groepen wandelaars iets later of eerder, zodat alle deelnemers tegelijk onthaald kunnen worden door hun supporters. Dit gebeurt onder muzikale begeleiding van diverse korpsen en drumbands.

De wandelaars van de 5 kilometer lopen vooral in en door de wijken, zoals het Sexbierumerplan, Schalsumerplan en de Kaatsersbuurt. De groene verbindingen, het Dreeslaantje, Franeker Bos, Bloemketerp, Arkens en de bolwerken, zorgen ervoor dat ze kunnen genieten van al wat Franeker en haar omgeving te bieden heeft aan natuur en cultuur.

De wandelaars van de 10 kilometer gaan Franeker af en toe uit en doen dorpen als Schalsum, Boer en Dongjum aan. Ook pikken ze op een wandelavond de Slachtebrug mee.

Voorzitter Tjeerd van der Meulen en zijn team van vrijwilligers organiseren dit jaar voor de laatste keer dit wandelevenement. ,, We zijn dus op zoek naar een organisatie of naar mensen die het organiseren van de avondvierdaagse willen overnemen”, aldus de voorzitter. ,,Zonder vrijwilligers is er geen evenement.” Wie interesse heeft, kan contact opnemen en wellicht dit jaar al wat ervaring op doen.

Er is mogelijkheid tot aanmelden in de sporthal op donderdag 9 en vrijdag 10 juni van 19.00 tot 21.00 uur. De kosten van een losse inschrijving zijn 7 euro.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Franeker Courant

Nieuws

menu