Samen met

Paardenpoep ruimen in Achlum

Paardenstront kan een ergernis zijn voor bijvoorbeeld wandelaars. Foto: Thijs Haasjes

Hondendrollen moeten verplicht opgeruimd worden, maar paarden kunnen ongehinderd poepen zonder dat er een schep of zakje aan te pas komt. Zo niet in Achlum, als het aan dorpsbewoner Marjorie Vlaar ligt. Ze geeft zelf het goede voorbeeld en roept haar dorpsgenoten via het ‘Nijsfodsje’ op hetzelfde te doen.
Lees meer over
Franeker Courant

Vlaar woonde bijna tien jaar in het dorp en sinds 2019 net erbuiten, op een boerderij aan de Ludingaweg. Hierj is ook haar praktijk voor maatschappelijk werk en hulpverlening met paarden gevestigd. ,,U ziet mij wellicht soms wandelen door het dorp, met een kind of volwassene met één of meerdere pony’s. Deze laten weleens wat mest vallen. Mocht dat gebeuren, dan wil ik u hierbij vertellen dat ik altijd terugkom om het op te ruimen. Want ik wil niet dat u overlast ondervindt van onze paarden”, zo stelt de onderneemster in haar verhaal in het Nijsfodsje.

Om er meteen een appèl op haar dorpsgenoten aan toe te voegen: ,,Ik zou een oproep willen doen aan de andere paardeneigenaren in Achlum om dit ook te doen als hun paard in het dorp wat laat vallen. Gewoon even terug lopen of fietsen met een emmertje en een schepje. Ik denk dat veel dorpsbewoners dan veel meer kunnen genieten van de aanblik van zo’n mooi paard dat door hun straat loopt.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Franeker Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu