Samen met

Mearke Winsum speelt extra voorstelling van 'De Grutte Showman'

Nog voordat de voorstelling 'De Grutte Showman', van Mearke Winsum, in première is gegaan zijn alle reguliere voorstellingen al stijf uitverkocht. Foto: Corina Blok

Nog voordat de voorstelling „De Grutte Showman”, van Mearke Winsum, in première is gegaan zijn alle reguliere voorstellingen al stijf uitverkocht. Daarom is er een extra voorstelling ingepland op zondag 27 november om 11.00 uur.
Lees meer over
Franeker Courant

Dit jaar speelt Mearke Winsum een bewerking van de Amerikaanse musicalfilm The Greatest Showman. Het script is geschreven door Ronald van der Veer, de regie is in handen van Sjoerd Blom en Rianne Hoogeveen en de hoofdrol is voor de Friese Paul de Leeuw: Jan de Haan. Deze musical verhaalt over theaterdirecteur Fin van Barnum en zit vol spektakel, muziek, dans en show. Hedendaagse thema’s als fakenews en inclusiviteit worden niet uit de weg gegaan.

Technische hoogstandjes

Elk jaar trekt het Mearke, dat in 2008 is opgestart door de plaatselijke toneelvereniging, zo’n 2000 bezoekers. Door de jaren heen is er naam gemaakt door de gebruikte technische hoogstandjes. Ook dit jaar is er een grote rol weggelegd voor de techniek en is er een zes meter hoog decor gebouwd met meerdere lagen en verscheidene verrassingseffecten.

Kaarten en informatie is te vinden op www.mearke.nl.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Franeker Courant

Nieuws

menu