Samen met

Laas Douma van SAM Waadhoeke | Met Raad & Daad

Laas Douma van SAM Waadhoeke. Gemeente Waadhoeke

Met Raad en Daad is de rubriek die op lichtvoetige wijze informeert, duidt en achtergronden geeft maar ook bedoeld is om informatie te verstrekken over wat er speelt in de gemeenteraad van Waadhoeke.
Lees meer over
Franeker Courant

16 maart waren de gemeenteraadsverkiezingen. Voor Waadhoeke betekende dit 11 nieuwe raadsleden voor diverse partijen. We introduceren de nieuwe raadsleden graag even bij u in deze rubriek. Deze week: Laas Douma van SAM Waadhoeke.

1. Stel jezelf even kort voor….

Laas Douma, opgegroeid in Berlikum, trotse vader van drie ondertussen volwassen dames, in de techniek beland en als zelfstandige in St.-Anna werkzaam in de automotive branche.

2. Wat is jouw motivatie om in de politiek te gaan?

Betrokken bestuurder, dat begon al als voorzitter van de schoolclub(Foorakker St.-Annaparochie), personeelsvereniging toenmalige werkgever (Rinsma Berlikum bv), diverse functies binnen ondernemingsvereniging St.-Annavooruit, PvdA het Bildt later PvdA Waadhoeke, proberen positief steentje bij te dragen aan de maatschappij.

3. Wat is het dapperste dat je ooit hebt gedaan?

Er is mij gevraagd wat het dapperste is wat ik ooit gedaan heb, ik hoop dat dat nog komt maar tot nu toe is dat ik samen met mijn echtgenote de sprong in het diepe heb gemaakt om als zelfstandige met personeel een autobedrijf te starten.

4. Wat wil je bereiken voor Waadhoeke?

Op de vraag wat ik wil bereiken voor Waadhoeke is een denk ik logisch gevolg van waar ik achter de schermen al mee bezig was en dat is dat kloof tussen ‘burger’ en gemeente zichtbaar kleiner wordt, de mensen die over ‘ de gemeente’ spreken duidelijk maken dat zij zelf deel uit maken van de gemeente, mensen verschillend behandelen om ze gelijke kansen te geven, duidelijk, transparant maar vooral eerlijk.

5. Wat is je favoriete vakantie land en waarom?

Tot slot is mij gevraagd welk en waarom mijn favoriete vakantieland is. Ik ben als kind enkele keren met mijn ouders naar het buitenland op vakantie geweest en heb stukje van Europa beleeft, zelf blijf ik graag yn Fryslân , heb een vaste stek in Gaasterland-Sleat 45 autominuten van huis, het zijn de mensen om je heen die de plaats waar je op de wereld bent een stukje mooier maakt, daarvoor hoef ik niet zo nodig ver weg.


Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Franeker Courant

Nieuws

menu