Samen met

Kuierferhalen: wandelen vanaf ijsbanen

Kuieren vanaf de ijsbaan in Berltsum.

De ijsbaan van Berltsum is één van de locaties waar Tryater binnenkort een bijzonder project start: de Under Wetter Kuierferhalen.
Lees meer over
Franeker Courant

Voor de locatie-voorstelling Under Wetter heeft Tryater vijf wandelingen ontwikkeld die beginnen bij een ijsbaan in Friesland. De routes van circa zes kilometer zijn te volgen met een app, waarmee ook korte audioverhalen en doe-opdrachten worden ontsloten. De wandelingen zijn geschikt voor het hele gezin en ook los van de voorstelling te ondernemen.

De Under Wetter Kuierferhalen starten vanaf de ijsbanen in Beetsterzwaag, Berltsum, Holwert, Wergea en Wijckel. Je loopt de routes met behulp van de gratis te downloaden Smart Guide-app. Onderweg hoor je diverse korte verhalen, die geschreven zijn door schrijvers die zich hebben laten inspireren door de thematiek van de voorstelling Under Wetter. Daarnaast krijg je als wandelaar aan de start, halverwege en aan het eind een doe-opdracht van een Under Wetter-acteur.

Op 12 mei is de start van het project bij de ijsbaan van Berltsum. Daarbij zijn alle schrijvers aanwezig.

Op de website van Tryater staan de startlocaties van de wandelingen. De werking van de app wordt bij de betreffende ijsbanen bovendien uitgelegd op een startbordje, zodat ook spontane wandelaars kunnen meedoen aan de Kuierferhalen.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Franeker Courant

Nieuws

menu